06 Ιαν 2020

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΛΙΣΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Με επισημότητα, κατάνυξη και εορταστικό πνεύμα παρά το σφορδό κρύο και την έντονη βροχόπτωση τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στον Δήμο Ζωγράφου.

Ο τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, των αντιδημάρχων, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων και πολλών δημοτών.

Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε κανονικά εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών και αθλητές μικρής ηλικίας από τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους, Ιλισιακό και Ποσειδώνα, βούτηξαν στο νερό για να τον ανασύρουν. Η ρίψη, μάλιστα, επαναλήφθηκε αρκετές φορές ώστε να έχουν περισσότεροι μικροί αθλητές την ευκαιρία να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος δώρισε στον αθλητή που έπιασε πρώτος τον Σταυρό έναν κρεμαστό σταυρό για τον λαιμό  και αναμνηστικά φυλακτά σε όλα τα παιδιά που βούτηξαν.

Ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών στην κλειστή αίθουσα του κολυμβητηρίου.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου είχε παραστεί νωρίτερα στη Θεία Λειτουργία και στον Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα, ενώ αντιδήμαρχοι εκπροσώπησαν τη Διοίκηση σε όλους τουυ Ιερούς Ναούς του Δήμου μας, σε Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.