Συμπαραστάτης του Δημότη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνταξιούχος δικηγόρος Ελένη Σφήκα εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/12/2014. Πρόκειται για τη δεύτερη θητεία της κυρίας Σφήκα στη συγκεκριμένη θέση, αφού άσκησε τα ίδια καθήκοντα από τις 18 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι τη λήξη της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Διαθέτει εμπειρία και γνώση στα δημοτικά πράγματα, αφού έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος πολλές φορές. Συμμετέχει στο Δίκτυο Συμπαραστατών Δήμων και Περιφερειών Ελλάδας. Γεννήθηκε στο Κεντρικό Άρτας και ζει στου Ζωγράφου. Σπούδασε νομικά, πολιτικές επιστήμες και παιδαγωγικά. Είναι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Κομπόλη, συνταξιούχο δικηγόρο.

Η Ελένη Σφήκα, έχει χειριστεί δεκάδες υποθέσεις, τις οποίες έφερε σε αίσιο πέρας, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου Ζωγράφου. Η ίδια, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και ζήτησε τη βοήθεια όλων ώστε να γίνει γνωστός στον Ζωγραφιώτικο λαό.

Αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του οποίου γραφείο λειτουργεί στο Δήμο

  • Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι διαμεσολαβητικός ανάμεσα στο Δήμο και τον πολίτη ή την επιχείρηση για την ταχεία, δίκαιη και αντικειμενική επίλυση των προβλημάτων τους, που έχουν σχέση με το Δήμο.
  • Παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Δημότη επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που ο πολίτης ή η επιχείρηση δεν βρεί ανταπόκριση στο αίτημά του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Καταγγελίες στο Συμπαραστάτη του Δημότη κατατίθενται γραπτά μέσω του γενικού πρωτοκόλλου, καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Δήμου ή στέλνοντας email στο symparastatis[at]zografou.gr. (αντικαθιστώντας το [at] με το σύμβολο @ )
  • Προσωπική συνάντηση με το Συμπαραστάτη του Δημότη γίνεται τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 10 – 12 π.μ. ή οποιαδήποτε ημέρα και ώρα κατόπιν ραντεβού.

Το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη λειτουργεί καθημερινά από 8 π.μ. μέχρι 1 μ.μ.

Τηλέφωνα: 213 20 24 158, 213 20 24 140, 210 77 50 551

Συμπληρωματική Έκθεση (2/2016)

Aπολογισμός 2015

Απολογισμός 2013

Απολογισμός 2012